Resor

Planera in en solsemester

Vi lever i ett land med fantastiska årstider men ibland så kanske man blir lite less på snö och kyla och gärna vill planera in en solsemester när det är som mörkast här hemma i Sverige. Det kanske är mellan november och februari så vi har mest behov av att få åka iväg till något varmare klimat och njuta av sol och bad.

Så klart så kan man åka året om men den svenska sommaren kan ju vara helt magisk och då kanske man gärna vill vara hemma. Nåväl, om det planeras för en solsemester så gäller detta tänka på vad man ska packa med sig. Det kan vara bra att skapa en lista på vad man behöver så man vet att man får med sig det nödvändigaste. Kolla igenom om det är så att du behöver köpa något nytt inför din resa. Kanske nya solglasögon eller nya badkläder kan vara på sin plats.

Tänk också på att inte packa med dig för mycket. Din resväska får inte väga för mycket för då får du betala för den övervikt som blir på flyget. Det gäller att man tänker smart när man ska packa inför en eller två veckors solsemester. Om det är en resa där det är tänkt enbart sol och bad så behövs ju inte så mycket andra kläder än badkläder. Så klart så vill man ha något när man går ut och äter och det kan fungera bar med ett par tunna snygga byxor och ett linne.