Resor

Nya smycken att ha på resan

Det är uppiggande att resa bort från vardagen en stund, på samma gång är det viktigt att kunna slappna av och njuta. För att inte tala om den där känslan av lite extra lyx, där du kan visa upp dina finare kläder och nya smycken. Köp dessa online i god tid innan resan.

Bara äkta pärlor

Det finns många bra pärlimitationer nu för tiden, men det finns egentligen ingen anledning att inte köpa äkta pärlor. Priset på pärlor är en bråkdel av vad de kostade tidigare, tack vare nya sätt att odla och förädla pärlorna. Köp därför bara smycken med äkta pärlor, om du inte har problem med var de kommer ifrån.

Vad är äkta pärlor?

Äkta pärlor kommer från musslor, där en pärla är musslans sätt att skydda sina känsliga mjukdelar i skalet. En pärla blir till när ett sandkorn eller något annat föremål kommer in i musslan. Den börjar då kapsla in det främmande föremålet i pärlemor.

Med tiden växer sig pärlan större och beroende på vilken typ av mussla det handlar om och var de växer, får pärlorna olika färg och form. För att skörda pärlorna behöver musslorna bli upptagna ur vattnet och öppnade. Äkta pärlor är känsliga och kan lätt gå sönder, varför de måste hanteras och förvaras rätt.