Resor

Att flyga inrikes

Att flyga inrikes har aldrig varit enklare. Trots att vi är ett relativt litet land så finns det många flygplatser runt om i vårt avlånga land. Vi kan flyga från exempelvis Kiruna i norr till Malmö i söder. Det kanske inte alltid går direktflyg så man får mellanlanda på exempelvis Arlanda som är vår största flygplats.

Att boka flygbiljett

Det finns många sätt att boka en flygbiljett. Det enklaste sättet idag är att gå in på Avionero. Skriv in var du vill åka ifrån och var du vill åka. Om du inte skriver in datum för avgång och hemfärd så får du upp information om vilka priser som gäller och när det är som billigast att flyga mellan dessa destinationer. Är du mer specifik så att du vet när du ska åka så skriv ett datum då du vill åka plus hemresan och du får upp alternativ på flygresor. Finns det något passande flyg så är det bara att boka.

Att tänka på vid inrikesflyg

På alla flygplatser med inrikesflyg så finns det någon form av säkerhetskontroll som man får gå igenom. Hos Transportstyrelsen så finns bra information om detta och vad man bör tänka på innan man går igenom. Se till att vara i god tid innan avgång så du hinner förbereda dig inför allt som har med din flygning att göra. Tänk också på att inte packa för tungt och att ditt handbagage har rätt storlek. Det är begränsat med utrymme i kabin så man kan inte ta med sig allt för mycket.