Resor

Långa flygresor

Att åka på en längre resa känns alltid lika spännande, just för att destinationen troligtvis är väldigt annorlunda jämfört med din vardag hemma. Tyvärr så innebär sådana destinationer oftast också långa flygtider, vilket i sin tur innebär en hel del stillasittande. Är man inte förberedd på det så kan flygturen snabbt bli ganska tråkig och tiden går då som bekant långsamt. Ser man till att planera för detta innan man lyfter så kan man ändå lyckas underhålla sig själv och man slipper sitta och ha tråkigt i flera timmar!

Ta ikapp med det du inte hunnit tidigare

De flesta av oss har säkert både filmer och böcker man har velat läsa eller se under en längre tid, men som med mycket annat så har tiden bara runnit iväg och man har helt enkelt inte hunnit. Då kan flygturen vara ett perfekt tillfälle! Om du inte redan har filmer på din dators hårddisk så erbjuder många streamingtjänster idag en funktion som låter dig ladda ner filmerna och sedan spela upp dessa när du vill, helt utan uppkoppling. Så se till att förbereda dig någon dag innan och välj ut några spännande filmer som du kan njuta av medan du sitter på flyget. Vissa flyg har även en internetuppkoppling som tillåter dig att surfa runt lite för att fördriva din tid. Ett bra sätt att fördriva tiden kan till exempel vara att spela lite på något roligt mobilcasino, har du tur så kan semesterkassan växa rejält!

Gör din flygresa mer bekväm

En av de viktigaste sakerna när du ska flyga en längre tid är att vara bekväm. Miljön i flygplan är inte alltid den bästa, det kan vara både trångt och högljutt. Vet du med dig sen innan att du har planer på att se på film eller lyssna på mycket musik? Då kan hörlurar med brusreducering vara något för dig! Hörlurar med bra brusreducering kan göra underverk för stöka miljöer. Annars är öronproppar alltid en bra idé då de kan rädda din sömn, du vill ju såklart ha energi att utforska ditt resmål istället för att spendera hela det första dygnet på att vara trött! På tal om bra sömn så kan nackkudde och ögonbindel vara bra för dig som kan ha svårt att somna på flygplan.